Maskinöversättning

  • Textöversättning där innehållet översätts av en maskin och därefter redigeras av en mänsklig översättare.
    Lämpar sig för stora volymer innehåll med mervärde (helst skapat i kontrollerade skrivmiljöer) som t.ex. teknisk dokumentation, kunskapsbanker och wikier (t.ex. webbplatskommentarer som inte är ordagranna, internkorrespondens, etc.).

 

Maskinöversättning (MT) är ett kostnadseffektivt och snabbt alternativ för översättningar av stora volymer text eller för projekt där det inte är möjligt att använda en översättare. MT kan kombineras med professionell redigering (efterredigerad maskinöversättning eller PEMT) för att leverera flytande, korrekta och snabba översättningar inom en bråkdel av den normala tiden.

Lingo24:s förstklassiga forsknings- och utvecklingsteam erbjuder skräddarsydda lösningar som:

  • Förbättrar produktiviteten
  • Översätter innehåll som tidigare inte kunnat översättas på grund av tids- eller kostnadsbegränsningar
  • Minskar tid till marknaden
  • Minskar översättningskostnaderna

Våra utvecklare har stor erfarenhet av att ta fram högkvalitativa system för automatisk översättning som anpassas efter kundernas behov.

Skräddarsydda MT-motorer

Vi kan bygga skräddarsydda motorer med kundernas egna översättningsminnen och ordlistor. Dessa överträffar med god marginal vanliga automatiska översättningsprogram. De förhindrar också säkerhetsrisker förknippade med webbaserade MT-verktyg, eftersom kundens uppgifter aldrig delas. Kontakta oss för mer information om våra skräddarsydda MT-motorer.

Efterredigerad maskinöversättning

Du kan även välja vårt säkra och branschanpassade program som finns tillgängligt direkt och erbjuder snabba översättningar. Detta kan kompletteras med en rad nivåer av efterredigering; från budgetöversättning (enklare redigering) till mer ingående redigering, beroende på dina behov och leveranstider.

Ta reda på mer om vår tjänst för budgetöversättningar.

Vårt maskinöversättningsteam

Vårt team leds av professor Andy Way, en av världens ledande experter inom MT-teknik, och är banbrytande inom detta snabbrörliga område. Professor Way har mer än 25 års erfarenhet av MT-teknik, både från Dublin City University och från översättningsbranschen. Han är för närvarande ordförande för International Association for Machine Translation och redaktör på Machine Translation Journal.

Våra andra erfarna utvecklare inkluderar Dr Sergio Penkale och Dr Rejwanul Haque, som har doktorerat i MT och har omfattande meriter inom forskning och utveckling.